If you can dream it you can do it

If you can dream it you can do it

torstai 9. toukokuuta 2013

Ajan puutetta.. vai onko ?

Oikein ihanaa ja aurinkoista helatorstaita!

Viikon katkaisee mukavasti tällainen vapaapäivä :) tosin tämä päivä on pyhitetty lisenssikokeen lukemiseen ja yläkroppatreenille :) tiukka mutta leppoisa päivä tulossa :)

Tosiaan kävin tiistaina kuuntelemassa Samantha Claytonin luentoa urheilusta  Herbalifen tapahtumassa Järvenpää-talolla. Ihan huikee nainen. Sydneyn v.2000 Olympia sprintteri ja 4 lapsen äiti. Mikä hurjinta, hän sai ensimmäisen lapsen jälkeen kolmoset ! Oikea superäiti ja missä kunnossa hän onkaan. Upea upea! Samantha on syntynyt englannissa ja muuttanut myöhemmin miehensä mukana Jenkkeihin. Vuonna 2004 hän opiskeli Personal traineriksi ja myöhemmin hän tutustui Herbalife tuotteisiin ja huomasi oikeasti kuinka tuotteet toimivat ja hän sai painonsa/väsymyksensä hallintaan ja näin ollen sai voimavaroja treenaamiseen ja näin ollen sai taas itsensä elämänsä kuntoon. Tänä päivänä Samantha työskentelee Herbalifella ravitsemuksen ja urheilun asiantuntijana, on tehnyt Herbalife24 dvd treenivideoiden treenit, postaa youtuben Herbalife Fit Tips clipit ja kehittävät paljon muutakin urheiluun liittyvää.

Itse luennolla Samantha toi hyviä faktoja esille mm. Rasvan poltosta. Se, että käyt treenaamassa esim.jalkapäivänä kyykkyjä niin rasvan palaminen ei tapahdu juuri sieltä pakaran ja reisien alueelta, vaan viisas kehomme polttaa sen sieltä ensimmäisenä missä rasvaa on kriittisen paljon, suhteessa mitä siellä oikeasti saisi olla. Hyvänä esimerkkinä rasva alkaakin sulamaan sisäelinten ympäriltä, koska rasva, jota emme näe silmin vaikuttaa vaarallisesti elintoimintoihin ja sieltä rasva on saatava ensin pois. Ja kuinka järkevältä tämä kuulostaa! Kyllä ihmiskeho on oikeasti mielenkiintoinen setti :)

Samantha mainitsi myös ajanpuutteen ja ajanhallinnan sekä nuorten ja aikuisten liikkumattomuuden. Trainer4you-koulussakin meille puhuttiin tästä asiasta paljon. Suomalaisten kuntotaso kestää tällä hetkellä vain noin 6h työpäivän mittareiden mukaan. Ja suurinpana ongelmana onkin liikkumattomuus ja ainainen istuminen. Istumme töissä noin 7-8h, tulemme kotiin ja istumme pöytään syömään ruokaa ja sen jälkeen istumme soffalle istumaan ja katsomme telkkaria ja sen jälkeen menemme nukkumaan. Seuraavana päivänä sama rumba uudestaan. Tästä voi kukin päätellä miksi kansastamme noin. 60% on viimeisimmän terveystutkimuksen mukaan ylipainoisia ja ikäistään huonommassa kunnossa. Mielestäni järkyttävää ja siksi oma intohimo on saada ihmiset tulevaisuudessa liikkeelle ja keskittyä siihen mitä ja millaista ravintoa kehomme tarvitsee, jotta saamme energiaa liikkumiseen ja arjessa jaksamiseen, koska näin kävi juuri minulle :) on oikeesti siistii jaksaa ja mennä :)

Monesti hyvinvointiohjaajana kuulen selityksiä, että ei minulla ole aikaa  treenata tai on mies ja lapset kotona ei ehdi, ei jaksa plaa plaa plaa. Ja tätä Samanthakin korosti. Hän toi esimerkin teiniryhmästä, jotka inhosivat liikuntaa mutta rakastavat shoppailua. Samantha toi hauskalla tavalla heidän shoppailuarkeensa sen hyötyliikunnan eli ensikerralla kun he menevät shoppailemaan, teinit kävelevät noin 20 min ikkunashoppaillen ennen kuin menevät ensimmäiseen kauppaan sisälle. Hyötyliikunta! Tai esimerkki ajankäytön hallinnasta, voit hyvin tehdä kotona kokkaillessasi kyykkyjä aina kuin vaikka hämmennät keittoa tai vaikka tuolilla istuessasi saat tehtyä vatsalihaksia ;) (testasimme tätä luennolla ja oikeesti kuin toimiva!) Mieti, jopa istuen sikspäkki kasvaa :D eli kyllä hyötyliikuntaan on aikaa! Myös tässä oma personal trainerisi voi auttaa löytämään arjestasi ne kohdat jossa voit hyvin treenata kiireisen arjen keskellä :) kyse on vain halusta ja asenteesta loppupeleissä ja hitusen avarammasta katseesta kuin se oman kuplan näkeminen :)

Tässäpä muutama miete pureskeltavaksi :) nyt jatkan kokeiden lukemisen pariin eli se on moiks!

♡Enni

1 kommentti: