If you can dream it you can do it

If you can dream it you can do it

torstai 31. heinäkuuta 2014

Auttamisen iloa

Oikein iloista torstaita! :)

Päätin tänään kirjoittaa pienestä hyväntekeväisyys tempauksesta, jonka tuttuni järjesti Intiasta käsin.  Ihan mahtava juttu! On ihan mahtavaa päästä jeesaa konkreettisesti :) Tuttuni Heini on Intiassa Sunshine Foundationilla vapaaehtoishommissa lasten/orpokodissa. Orpokodin tavoitteena on tarjota lapsille KERRAN KUUSSA kana-ateria( eli proteiiniannos). Siis voitteko kuvitella!

Heinin tavoite saada lapsille proteiinia tavoitti minut yhden yhteisen ystävämme välityksellä Facebookissa.  Heinin fb viestissä oli joka yhteinen ystävämme jakoi eteenpäin,  muun muassa:  "Lapset elävät aliravittuina, koska ruokavalio koostuu lähinnä riisistä ja dalista. Lapset sairastelevat myös paljon. 25 eurolla saisi kaikille kodin lapsille (120 lasta) kerta-annoksen kanaa".

Ajatus oli minusta ihan mahtava, ja tietenkin tartuin asiaan.  Järjestöllä ei vielä ollut ulkomaista rahansiirtoa, joten varat kerättiin Heinin tilille ja sitä kautta lapset saisivat proteiinipitoista ruokaa. Tällaisen yhden ihmisen kautta tapahtuvasta auttamisesta Sunshine Foundationin lapset saivat melkein 700eur (yli 54 800 rupiaa) arvosta kana-aterioita eli 25 eurolla ruokki kerta-annoksella 120 lasta, eli ihan huikeeta! Apu mikä oikeesti saavutti ne, jotka apua tarvitsivat! 25eur kellä tahansa on oikeasti varaa lahjoittaa sellainen summa toisten hyväksi. Ja mikä parasta, tietää varmasti, että ne lapset ihan oikeesti saavat ne prodensa lautaselle :)

Tuli niin kiitollinen olo tästä kaikesta pienestä avusta ja toiselle se merkitsee elämääkin suurempaa asiaa, kuin se että saa olla elossa ja saada ravintoa. Ihan mahtava juttu! <3

 (Heini ja lapset/ kuva sunshine foundation) 

(Heini ja lapset/kuva sunshine foundation)

Sunshine Foundation löytyy :
Facebookista www.facebook.com/pages/Sunshine-Foundation/286244581216?fref=ts:
 netistä www.sunshinefoundation.org.in , tutustumisen arvoisia.

Tässä vielä tiivistettynä Heinin silmin avattuna, mitä siellä puuhaillaan muutakin.".Sunshine Foundation on tosiaan sellainen säätiö, joka toimii ainoastaan lahjoituksilla ja perustaja deepti ei ole koko tämän säätiön seitsemän vuoden olemassaolon aikana nostanut palkkaa. Jos lapset tarvitsevat koulukirjoja niin deepti lähestyy lahjoittajia kirjeellä ja yleensä tavaraa tulee. lapset käyvät koulua, mutta sitä varten he tarvitsevat koulupuvun, koulukirjat ja välineet. Yksityisiltä lahjoittajilta tulee aika ajoin vaatelahjoituksia, joten lapset eivät juurikaan erotu muista "parempien" perheiden lapsista. mm .slummilapsilla on paljon psyykkisiä ja fyysisiä ongelmia, joiden kanssa Sunshine Foundation siis tekee töitä. Kastisysteemi on edelleen elossa ja hengittää, ja lapset ovat ensimmäistä kertaa tullessaan tosi arkoja, ilman tulevaisuuden suunnitelmia, eivät katso silmiin saatika puhu.
Sunshine toimii myös koulun ulkopuolella - alle kilometrin päässä sijaitsevassa orpo-/lastenkodissa. Siellä on enemmän ongelmia. lapset on aliravittuja, koska syövät tosiaan joka ikinen päivä riisiä ja dalia. Siellä olevat hiv-positiiviset lapset eivät saa hoitoa. lapsille ei tarjota orpo-/lastenkodin puolesta terveydenhuoltoa. Sunshine Foundation auttaa näitä lapsia mm. yksilölliseten tarpeiden hoidossa niin paljon kuin mahdollista"

Rankkoi juttui, mutta tarkoitus on edistää hyvinvointia maailmalla.. Jokainen voi kantaa kortensa kekoon oli  kyse avusta missä päin maailmaa tahansa.

<3Enni
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti